Salsabila si jntung hati

Lilypie Second Birthday tickers

November 18, 2012

set bersalin

pening gak ble usha set bersalin ni
sbb tgk cm sumer ader khasiat dan baik utk org yg brpntang
hubby asyik kata nona roguy.. tp dia xtaw pun khasiat nyer
pastu, ble bncg2 ngan my hubby, then compare khasiat & hrge

kite pun bli ler LEESA FORMULA..

wee~ ni

lgpun my mom gune set ni wktu dia pantang thun lpas.
dia kata bdn ringan je pas gune
dh ader testimoni dpn mata
so, lets try!!!




emosi!!!!!!!

kenapakah?????
alkisah..
bru2 ni kuar roster utk 2mggu last bulan ni
tup2 tgk kite kna kje malam lg
hurm.. n time tuh my pregnancy 37 week
37 MINGGU!!!!!!!!!!
ape org yg wat roster tu nk kite beranak mse kejer ke??
then gtaw hubby 
dia pun lg la geram..
risau wife ngan baby dia..
mmg skrg kite hrp dpt mlhirkn bby syg ni sblum kje mlm..
 i wish for dat!

November 13, 2012

aku cinta dia!!!!!!





Di matamu ku berharga
Kau perlakukan aku
Lebih dari mencintai dirimu

Di dekatmu ku merasa
Bahagianya aku
Dapat ruang cintamu

Hanya kamu saja
Yang mampu begitu
Tulus
Mengerti aku

Kau sempurna bagiku
Tak kurang sesuatu
Kau terima apa adaku

Ku sempurna bagimu
Tak kurang sesuatu
Cinta bersatu

Gayamu
Sifatmu
Cara mencintaiku
Yang membuatku diriku jatuh cinta padamu


~ for my dearest ++++++++ husband ~
hiks
trase cm bru fall in luv 

hakikatnyer :        inilah hikmah disebalik setiap yg allah aturkn utk sye.
ia mmrlukn mse utk  mgenali suami sye dsbbkn sye brkenalan dgn suami
hnyer slpas dirisik...
wlupun kami prnh brjiran, sye bkn knl pun suami sye ni
pas risik, dan brtunang, bru kami kenal hati budi msg2
mse sthun stgh tung tu la wktunyer
tpader  selebihnyer simpan utk pas nikah..
bru suprise org kata
hahaha
awl prkahwinan mmg ader gaduh2 mnjer
sbb dh tersuprise
hiks..
kmudian Alhamdulillah slps bbrapa buln kawin, dh terbiasa..
dan boleyh terima kelebihan & klmhn msg2..
all going smoothly & hepy..
terima kasih Allah permudahkn segalanya..
lg2 dgn kelahiran bayi bulan dpn
smoga bby ni sihat2 jew  n pnjg umor..
InsyaAllah.. :-)


November 2, 2012

tanda2 kelahiran bayi

check up 32weeks
sumer baik2 jew
Alhamdulillah..
baby, brat mummy ngan hb ok. hee~

so ari ni kte study psl tnda2  nk brsalin ok?
utk elakkn nebes..
sharing is caring ok?
hii~


Serviks akn menjadi nipis dan lebih lembut (pemendekkan) dan mengembang sehingga 10sm.

Kontraksi berlaku pada jarak waktu yang lebih pendek dan kerap, dan menjadi lebih lama dan lebih sakit.

Mungkin akan mengalami sakit di sebelah bawah belakang dan kekejangan seperti kekejangan prahaid.

Anda boleh lihat sedikit darah (lelehan mukus berwarna kecoklatan atau bercampur dengan darah). Jika ia melepasi penyekat mukus yang menyekat serviks, anda berada di ambang pelahiran atau mungkin dalam masa beberapa hari lagi. Walau bagaimanapun, ia adalah tanda yang anda menuju ke arah itu.

Air ketuban  pecah tetapi hanya jika diikuti dengan kontraksi.

tringt kwn yg tetibe turun drh + kontraksi kt wad
pastu ble wt VE, dh trbuka 4cm
kul 5pm dia pun brsalin..
hiiiii
ank sulong ambil mse 6jam gak utk trbuka smpai 10cm..
dia brsalin normal..
congrate la eda!

p/s: hrp ley brsalin normal.. InsyaAllah.. kite hnya mmpu mrncg, Allah yg mnntukn. :)