Salsabila si jntung hati

Lilypie Second Birthday tickers

February 27, 2012

holiday!!!!


dengan ini saye mmberi cuti yg xtaw smpai ble kpd blog trsyg..
hee~
shgga kekeliruan si hati dpt diselesaikn..
InsyaAllah..
Allah Maha mendengar..
 
 

February 26, 2012

terfikir sejenak

Bila Allah tidak memberi apa yg kita minta, maknanya Dia tahu apa yang lebih baik dari apa yg kita minta. dan Allah selalu bagi apa yang kita perlu dari apa yang kita mahu...

Barangkali kamu membenci sesuatu sedangkan ia adalah baik buat kamu, dan barangkali kamu menyukai sesuatu sedangkan ia adalah buruk buat kamu. ALLAH mengetahui sedang kamu tidak mengetahui.
(Al-Baqarah ayat 216)

February 23, 2012

pregnant?

entah npe sjak on off dmam smnggu ni..
dtambh dgn sakit perut
ramai lak kata kite pregnant..
adeyh!!!!!
sabar ye sume...
blum lg la..
ni simptom lain..
yg bulanan tu..
cume kli ni lain skit sbb cuaca xmnentu.
lgpun selera mkn msh spt biasa
mkin brtambah mngkt selera ade la..
wlupun dmm ni..
hahhaha
 
 

February 15, 2012

nyamuk!!!!!!!!!!!!!!! dush3

umah ni byk nyamuk..
huuuuu
myb sbb lokasi umah ni dkt ngan kbun kelapa sawit kowt.
hmmmm...

pagi2 org len sembur pewangi kt umah,
kite lak g sembur redsect  ( btul ke eja cmni? hee)
ngan psg ubat nyamuk
 
berbagai product telah dgunakn
  ltak 2 dh kt umah..


 ader 4.. ari2 duk sembur..
nyamuk jus akn mati pas sembur 3x
( nyamuk tahap superhero ni )


psg pg ngan mlm..


yg ni pun dh bli.. tp myb ni lmpu yg biase kot
so, lampu ni xbrkesan utk bunuh nyamuk yg hebat tu

produk yg lum cuba lg:

hrp2 mnjadi..

 


ni cre tradisional..
tgk kt internet.
guna gula merah, yis, air ngan botol air mineral
nk try ar..
kotle mnjadi.. :)

 

February 14, 2012

alkisah...

scene 1
seorg mak cik dtg ke umah sye mse blek umah mak mggu lpas.. pastu sye pun g la salam mak cik tuh. then dia pun tnyer xde isi lg ke? ( sye trus wat muke berkerut2.. konon2 xfhm la.. hahhaha) then mak sye pun ckp, mnantu mak cik tu yg kawin awl smggu dri sye kawin dh pregnant 2mggu.. ( ohhh... ptut la mak cik duk tnyer). sabar jela.


scene 2
ader sorg mak cik len kire sedara mara gak la dtg ke umah mak mrtua last week gak. pastu ader lak dia tnyer kt my mother in law ni, " xtringin nk bercucu ke?" . dia tnyer sbb mnantu dia yg kawin awl dri adik ipar sye dh pregnant.. itu je motif dia.. sian mak mertua.. hmm

conclusion nya
mak cik2 skalian... 
awl lg la..
nnti le sye pregnant..
sye gtaw..hee~
sye ngah mood honey moon lg ni.. 
nk kukuhkn ekonomi dlu..

bru la ku taw...


dulu wktu bujang
kalo duk umah, mak slalu tnyer
arini nk msk ape? nk mkn ape?
pastu kite pun ckp itu dan ini..
pelik gak npe la mak tnyer..
mask jela..
sbb ank2 dia msti mkn punyer..
then pas dah kawin, bru taw nape mak slalu tnyer..
dia dh kehabisan idea nk msk rupenyer..
same la cm ank dia yg dh kawin ni..
ari2 pas cik husband g keje,
 msti pikir nk msk ape utk lunch ngan dinner, 
pastu srpn ptg nk watpe..
haish..
mau xkering idea..
hihihi

“Makanan yang disediakan oleh isteri kepada suaminya lebih baik dari isteri itu mengerjakan haji dan umrah”(Hadis riwayat Anas Bin Malik)


p/s: slpas kawin ni, cik husband adlh juri masakan yg setia :)

February 9, 2012

doa




 
sape yg dh brkawin tu..
jom kite hafal doa ni..
untuk kebahagiaan rumah tangga n dapat keturunan yg baik..
dh hafal, amalkan selepas solat yer..



p/s: sdg blajar mnjadi suri yg baik..
Sedikit nasihat tuk isteri dan bakal isteri...
  • Jaga hidung suami.. sentiasa berwangi-wangi dgn suami..sedap bau...:) 
  • Jaga mata suami...sentiasa indah dan cantik..elakkan diri mcm nenek kebayan..:) 
  • Jaga telinga suami..pastikan percakapan sedap di dgr..:)
~ UAI ~

February 8, 2012

hidup ini..

  • Jangan menunggu BAHAGIA baru TERSENYUM, tapi tersenyumlah, maka kamu akan bahagia..

    Jangan menunggu KAYA baru BERSEDEKAH, tapi bersedekahlah, maka kamu semakin kaya..
    Jangan menunggu TERMOTIVASI baru BERGERAK, tapi bergeraklah, maka kamu akan termotivasi..
     
  • Jangan menunggu DIPEDULIKAN orang baru kamu PEDULI, tapi pedulilah tentang orang lain. Maka kamu akan dipedulikan..
     
    Jangan menunggu orang MEMAHAMI kamu baru kamu memahami mereka, tapi fahamilah orang itu, maka orang itu faham dengan kamu..

    Jangan menunggu TERINSPIRASI baru MENULIS,tapi menulislah, maka inspirasi akan hadir dalam tulisanmu..
     
  • Jangan menunggu HOMEWORK baru BEKERJA, tapi bekerjalah, maka homework kamu akan menunggumu..

    Jangan menunggu DICINTAI baru MENCINTAI, tapi belajarlah mencintai,maka kamu akan dicintai..

    Jangan menunggu banyak RUANG baru hidup TENANG, tapi hiduplah dengan tenang. Percayalah...bukan sekadar ruang yang datang tapi juga rezeki yang lainnya..
     
  • Jangan menunggu CONTOH baru bergerak MENGIKUTI, tapi bergeraklah,maka kamu akan menjadi contoh yang diikuti..

    Jangan menunggu BERJAYA baru BERSYUKUR,tapi bersyukurlah, maka akan bertambah kejayaan.. 
  • Jangan menunggu MAMPU baru MELAKUKAN, tapi lakukanlah..
    Jangan menunggu sudah TUA BARU BERTAUBAT,kerana KEMATIAN menjemput bila-bila masa

February 4, 2012

j.e.ra.w.a.t

akibat kemalasan mnjaga diri ... uuu
sepatutnyer pas kawin ni, rajin jge pnampilan diri..
ehmmmm..
pe nk jadi, pe nk jd..
ok.. stat arini brmula balek diet n pnjagaan muka yg maksimum..
hahaha..


p/s: for u my dear.. ;P

February 3, 2012

rutin cik penganggur + fulltime housewife

pagi

wt kerja umah tgga
msk, bsuh bhu & etc

pas dh siap sumer
  • bce harian metro online
  • bukak fb & main like2 status org
  • bukak blog & conteng2 skit
  • men farmville ( kalo ader ldg sndiri, dh kayer ni ;P )
  • men garden of time ( men cari2 bnda trsembunyi )
  • men hidden of cronicle ( men cri2 bnda trsembunyi gak )
ptg
smbung wat kerje umah tgga
smbil tggu encik hubby balek.. 

itu jew. :)

marah

bila marah..
jgn dilayan...
duk senyap2 sudah..
xpun g amik wuduk..
kalo rase dh mrh sgt..
smpai xley nk wat pe
sng cter g bilik..
cri bantal ngan tilam
g TIDUR...

February 1, 2012

bila terlebih rajin.. hahaha

entah npe terlebih rajin hari ni..
konon nk wat suprise kt husband
tp luper lak arini ari OT..
huuu T_T


ok.... lupekan...
menu utk arini:
nasi putih ( konfem la kn ader.. ha3)
tom yam ayam
sambal tempe
ulam2~ timun je ;P
jus nenas
puding koktail 
bihun tomyam

p/s: mood ape enth. hahaha

jom study nursing

nanti dh dpt taw posting mne..
kna blek study ubat n len2 yg pnjagaan pt
slain prsediaan mental ngan fizikal

p/s: lmbt @ cpt jnji dpt posting.. ~